Nagovor ŽUPANA in PODŽUPANJE

Spoštovani,

Vsako leto se zgodi, da se v našem mestu zamenja oblast, ki poskrbi, da je v pustni deželi norčavo in veselo. Društvo pustna sekcija Striček, nas že tradicionalno razvaja ob pustnem času, ko z organizacijo različnih dogodkov, popestri dolgo zimsko obdobje. Pustni karneval je osrednji dogodek, ki ga ne obiščejo le domačini ampak tudi drugi gostje od blizu in daleč. Pustni karneval z vsemi spremljajočimi dogodki – predajo oblasti, postavitev strička, izdelavo pustnih mask, koncerti, pokopom pusta in ostalimi spremljajočimi dogodki, priča o kulturni in etnografski razsežnosti našega kraja. Letos prihaja že 28. Pustni karneval na Viru, ki bo ponovno prinesel svojevrstno dogajanje in nam pričaral pravo pustno deželo.

Zelo sva ponosna, ko vidiva, da vam ni vseeno za pustno izročilo, ki je v naši občini zelo izrazito in s katerim pustne šege in navade prenašate na mlajšo populacijo, da ne utonejo v pozabo. Lepo je namreč videti, da se sodobnost kaže tudi na tem področju in je vsako leto pustna povorka polna inovativnih doma izdelanih mask. Hkrati pa je največje veselje v tem, da je pust ohranil svojo pristno, najizvirnejšo, starodavno obliko pustnega časa in veselja.

Čaka nas prijetno zimsko obdobje, ki ga vsako leto ob pustnem času še dodatno popestri društvo pustna sekcija Striček Vir. Zahvala gre vsem članom društva in prostovoljcem, ki se vrsto let trudijo, da pričarajo na naše obraze široke nasmehe in pustijo nepozabne spomine.  Pogumno naprej, naj vam ne zmanjka zanosa in idej.

 

Podžupanja                                                                    Župan

mag. Renata Kosec                                                         Toni Dragar