Seznam Mask 2018

 

Seznam Mask 28. Pustnega Karnevala 2018

1. nagrada 1000 evrov

#
Ime maske Opis maske
1
Predsednik Pustne sekcije STRIČEK – Vir  Predsednik Pustne sekcije STRIČEK – Vir v svoji limuzini s spremstvom!
2 Maskota STRIČKA  Že 27 let razveseljuje staro in mlado in jih vabi k PUSTU!
3
Kulturno društvo godba Domžale Ste vedeli, da je Godba Domžale stara že 133 let? In že celih 133 let godbenice in godbenike vso energijo vlagajo v različne vaje samo zaradi enega samega gala spektakla, in to pustne povorke na Viru. No, k sreči godbo sproti pomlajujejo, tako da še vedno odlično zgleda. In samo zaradi Strička in njegove pustne povorke Godba Domžale danes sodi v najvišjo, umetniško skupino slovenskih godb, v zadnjem obdobju pa je postala vešča show programa, s čimer je postala privlačna za različne mažoretne skupine in tovrstne mednarodne festivale. Lani so bili tudi na mednarodnem festivalu v Španiji, letos pa med drugim odhajajo v Francijo, sicer pa godbenice, godbenike in dirigenta Damjana Tomažina lahko vidite na najrazličnejših prireditvah v Domžalah in drugod.
4

Korant klub Spomin

 Koranti  Ptuj-Hajdina. Odganja zimo in prinaša dobro letino in srečo.
5

Martin Krpan

 Martin Krpan V predstavitvi Društva za ohranjanje vaških običajev, iz Zbilj
6

Igralne karte in pihalni orkester Loče

Fašjenk Dobova se predstavlja s Gasilskim pihalnim orkestrom Loče, Ki prihaja iz severovzhoda Slovenije, občine iz Brežice. Orkester je bil ustanovljen leta 1920 in sodi med boljše orkestre saj sodi v 1. jakostno skupino v zvezi Slovenskih godb. Orkester je letos oblečen v igralne karte in vsako leto sodeluje na karnevalih v domovini in tujini. Koračnice bodo zaigrali pod taktirko mlade in perspektivne dirigentke ANITE KIRALJ.
7

Športno društvo Vir – mladi nogometaši

 Predstavitev nogometne šole Športnega društva Vir
8
Simfonija godal iz Juršincev Naša pustna simfonija predstavlja sprostitev in umiritev hitrega tempa našega življenja. Zato smo izdelali violine in base s kat.
9

Alica v čudežni deželi

V sliki  nastopaj približno 34 oseb (otroci in odrasli). Odrasli  predstavljajo glavne like , otroci predstavljajo karte. Kostume in dekoracijo smo izdelali sami.
10

Komendska kopenska mornarica

 Policijski čoln samovozeči s posadko in z slovenskimi ter hrvaškimi ribiči ob njem .Za sabo vlečejo ribiško mrežo z ulovom.

 

 

 

 

 

 

#
Ime maske Opis maske
11

 Minioni

Minioni, mala simpatična rumena bitja, ki obožujejo banane in delajo za najbolj zlobnega zlobneža po imenu Gru. Vse to so Kevin, Bob in Stuart, ki so s svojo druščino zavzeli Vir. Minioni so svojo vrsto rešili pred izumrtjem… bodo pomagali rešiti tudi Slovenijo pred nesposobnimi politiki?
12

Domžalske MAŽORETKE

Domžalske mažoretke vadimo na vseh osnovnih šolah v občini Domžale. Večina nas je z vajami pričela lansko šolsko leto, kar nekaj pa tudi letošnje šolsko leto. Rade plešemo, se zabavamo ter učimo različnih elementov s palico. Vabimo vsa dekleta, ki jih zanima mažoretni ples, da se nam pridružijo. V posebno veselje nam je sodelovanje z Domžalsko godbo.
13

 OTROŠKA RISBA

Predstavljamo otroško risbo. Narisali so nas otroci iz vrtca Kekec. Igorček je narisal fantka, Matejka punčko, Dušan hiško, Irenca kolo, Alenka kužka, Mojca torbico, Ladka rožico, Miranček poslovno torbo, Franci sonček, Metka kitaro… Enostavno, iskreno in najlepše…
14

Simfonija godal iz Juršincev

Za trenutek pozabite na skrbi in na hiter tempo življenja. Umirite se, kajti med vas prihaja simfonija iz Juršinc. Glasba je tista, ki nas pomirja, razveseljuje in osrečuje. Zato smo oblekli violine in base in prišli med vas, da zaigramo na naše strune in se veselimo z vami. S seboj smo pripeljali še dirigenta, ki nas je naučil igrati skladbe, ki jih lahko danes slišite. Vse kar vidite je delo naših rok, saj smo vse obleke oblikovali in sešili sami.
15

Zdrav Topolski nasmeh

Mi mlečni beli zobki smo člani mladih gasilcev iz Topol. Vsi skupaj tvorimo lep, bel in bleščeč nasmeh. Seveda zato skrbita naš zobozdravnik, ki nas budno spremlja s svojim ogledalom, kateremu se ne izmuzne noben zobni črviček in lepa pomočnica zobna vila. Čarobna vilina palica ves čas preganja gnilobo in nečistočo z zobk ter čara zdrav nasmeh. Oba skupaj pa nas ves čas učit, da sta naša največja zaklada zdravje in smeh. Le to pa bomo potrebovali, ko odrastemo v ponosne, stalne zobke.
16

Šopek spomladanskih marjetic

Maska je sestavljena iz pokrivala, ki predstavlja cvet spomladanske marjetice in iz vitkih stebel z razvejanimi listi. Narejena je iz pene, ki je pomladno obarvana. Vsi udeleženci pa tvorimo šopek marjetic, na ta način odganjamo zimo in kličemo pomlad.
17

Bevške maškare / Društvo dobre volje Bevke

Poglejte sedaj Bevške maškare! Prihajajo iz vasi Bevke, katera leži v osrčju Ljubljanskega Barja. Bevške maškare so tako rekoč dediščina Bevk, saj samega začetka ne pomnijo niti najstarejši vaščani. 1962 je bilo prelomno leto, saj so Bevške maškare organizirale prvi samostojni karneval na Vrhniki. Posebnost je, da nimajo tradicionale maske, ampak se vsako leto oblečejo drugače. Letos se nam predstavljajo v vlogi starega Egipta. K nam je prišel Faraon s svojo Kleopatro in ljudstvom(sužnji). Ker se ima Faraon za poosebljenega boga, raje besedo prepustimo njemu.
18
 KORANTI MALA VAS Koranti Mala vas, Gorišnica Smo koranti iz Male vasi, iz občine Gorišnica. Naši začetki segajo v daljno leto 1953, ko je vaščan Mirko Plošinjak oblekel korantijo, njemu pa so se z leti pridružili še ostali. Danes nas je aktivnih 20 korantov, ki se vsako leto udeležimo različnih karnevalov v okolici Ptuja, obiščemo naše družine in prijatelje, zelo radi pa se vračamo na pustni karneval na Vir pri Domžalah. Koranti z rožljanjem odganjamo zimo in v deželo prinašamo pomlad. Radi pridemo med dobre ljudi, še posebej pa smo veseli mladih deklet, ki so nam po tradiciji dolžne na ježevko zavezati robec.
19

Divje babe-neandertalci

Predstavlja neandertalce(divje babe) in najstarejšo piščal iz jame divje babe
20

Etnografsko društvo orači Jablovec

Smo etnografsko društvo orači Jablovec, katere vodja je Ernest Večerič. Skupino sestavljajo pokači, gospodar in gospodinja, kujiči, sejalec ter koranti, ki preganjajo zimo, kličejo toplo pomlad ter bogato letino. Oblečeni so v kožuhe iz najrazličnejših kož domačih živali, v rokah imajo ježevko, na kapi navzgor obrnjene kravje rogove ter okrog pasu zvonce. Pri vsaki hiši na dvorišče najprej stopijo pokači, ki s poki privabijo domače iz hiše. Nato do hiše stopi sejalec in vpraša domače, če bodo dali orati za debelo repo in za dobro letino. Potem kujiči s plugom, na koncu katerega je korant, zaorjejo po dvorišču, sejalec zaseje seme, gospodar in gospodinja pa obdarita pustne maske s kupico domačega vinčeka, štamperlom šnopsa in domačo klobaso, v zameno pa dobita jajca, klobase, krapiče in denar. Koranti še zaplešejo veseli ples, sejalec zaželi dobre letine, nato pa vsi skupaj zapustijo dvorišče in se podajo po vasi naprej.
www-stricek-com-126
Politični veljaki

 

#
Ime maske Opis maske
21

Cuk\’r LAND

Maska z barvami in svežino nagovarja sladkosti življenja, da si jih dopustimo izživeti in z njimi priklicati sladko pomlad. Grenkobe zime smo se najedli, zdaj je čas, da vam “Cuk\’r Land” pričara pokušino prihajajoče pomladi. Zaplešite ob mimohodu tortic, sladkorčkov in slaščic, da boste pripravljeni zakorakati pomladi naproti in sladkostim, ki jih prinašamo med vas!
22

Koncavaščani gredo na Mars

Koncavaščani peljemo predsednika Pahorja na Mars.Tam bo brez cigaret, solarija in mišk. Ne želimo si predsednika, ki bi bil podoben mopsu, zato ga na Marsu čaka velika doza botoxa na račun davkoplačevalcev, seveda. Danes pa nudimo brezplačno enosmerno vozovnico za na Mars.
23

 Pjani Zombiji

 Mi smo pjani Zombiji…od kod prihajamo…prihajamo iz Transilvanija, ki je znana po čudnih pošastih, kot Zombiji, Vampirji ter še ostalih bitjih iz drugega življenja. Izraz Zombiji se je pojavil že v vodujski mitologiji. Zombi je bitje, ki naj bi bil pod vplivom magije ter naj bi jedel človeško meso. Zombiji se zdaj pojavljamo predvsem v grozljivkah in akcijskih filmih. Odločili smo se, da vas obiščemo tudi na Viru, ker je do nas prišel glas, da je tukaj precej pametnih in uspešnih ljudi. Zdajle jih bomo poiskali in se potrudili, da pridemo do njihovih možganov, ki so naša najljubša hrana.
24

 Simpsoni

OB 10. OBLETNICI SIMPSONOV IZ KRŠKEGA , SMO SPET MED VAS SE VRNILI, KER LANI SMO PRI VAS SE DOBRO POČUTILI. TUDI LETO Z VAMI SE BOMO ZABAVALI IN VESELILI, TER NEKAJ DOBREGA POPILI, ČEZ LETO PA SE SPET K VAM VRNILI. VAŠI SIMPSONI
25

 Radio Hit

Radio Hit predstavlja Village people.
26

 Vranski generali

Vranski generali, Vranarji smo organizatorji pustnega karnevala na Vranskem.
27

Kulturno pustno društvo GRAPA

Člani kulturnega pustnega društva Grapa prihajajo iz Idrije, kjer vsako leto poskrbimo za noro pustno dogajanje. Tudi letos so se na pustno nedeljo pripeljali na Vir, vendar z vlakovno kompozicijo. Na čelu pustne skupine Graparjev je zastavonoša z graparskim pustnim praporom. Za njim se sprehajata dva šoferja – kamiondžije, to sta Pajo in Jare. V pustni skupini pa so tudi toplozračni baloni, ki so postali najnovejša zanimivost idrijskega turizma, ter nekateri drugi tradicionalni liki iz Idrije. Skupina Graparjev se je, kot že rečeno, na Vir pripeljala z muzejskim vlakom, in sicer preko drugega tira, ki so ga ob podpori Madžarov potegnili vse do Vira.
28
 Kurenti Ormož Kureni že stoletja preganamo zimo in nam je do sedaj še vedno uspelo in tudi letos nam bo!
29

Toplozračni Virski balonarji

Od višine se zvrti…prepeva Vlado Kreslin…rajši kot, da se skrijemo v svojo dlan.. Letimo visoko nad pustno deželo Vir. Lokacija pristanka je pod šotorom saj je bolj varno kot na Tomačevskem rondoju…
30
www-stricek-com-117
Predsednikova limuzina

 

#
Ime maske Opis maske
31
32
33
34
35
36
37
38
 
39
40