Seznam Mask 2019

 

Seznam Mask 29. Pustnega Karnevala 2019

#
Ime maske Opis maske
1
Predsednik Pustne sekcije STRIČEK – Vir  Predsednik Pustne sekcije STRIČEK – Vir v svoji limuzini s spremstvom!
2 Maskota STRIČKA Že 29 let razveseljuje staro in mlado in jih vabi k PUSTU!
3
Godba Domžale Pred vami je 135 let stara godba, ki pa se je samo za današnji dan spretno zamaskirala v mladinsko godbo. Veliko energije, ki jo imajo godbenice in godbeniki še za naslednjih 135 let, vlagajo v različne vaje, najraje pa seveda v nastope. Danes sodi Godba Domžale v najvišjo, umetniško skupino slovenskih godb, v zadnjem obdobju pa je postala vešča show programa, kar poimenujemo tudi godba v gibanju. Godbenice in godbenike se lotevajo stilno zelo raznolikih glasbenih izzivov, kar dokazuje pregled minulega leta: posneli so zgoščenko s solistom na evfoniju Lukom Einfaltom, s koncertom glasbe iz muzikalov in z Evo Černe so izvedli pomladni koncert in otvorili kino na prostem, izvedli še vrsto drugih koncertov in nastopov, zelo pomembno pa je, da so lani poročili kar štiri svoje godbenike. Najbolj odmevna poroka je bila gotovo poroka tubista Konrada (88 let) in njegove Mojce (80 let). Godba Domžale, čestitke za 135. rojstni dan!
4

Korant klub spomin

Naše poslanstvo je odganjanje zime, prinašanje sreče ter veselje in druženje!
5

Klub Zvitih Lisic

Zvite in prebrisane lisicke iz razlicnih krajev po Sloveniji prihajajo v svojem brlogu ob konkretni glasbeni podlagi; in z vsemi zvijacami, ki ji premorejo. 🙂
6

Etnografsko društvo Novi Koranti 94

Etnografsko društvo Novi Koranti 94 je novo nastala skupina, če pav lovke skupine segajo daleč nazaj v leto 1994. Naš začetek začne ob času pusta, torej takoj po svečnici nadenemo ovčjo kožo, okrog pasu pripete zvonce na glavi kapo na nogah gamaše ter v roki ježevko in konča se ob pepelnici. Povezani smo z namenom lika Koranta, da se predstavimo v domačem okolju, Sloveniji in tujini. S predstavitvami v šolah in vrtcih po Sloveniji skrbimo za prenašanje kulturne dediščine na mlajše generacije. Društvo šteje 32 fantov in deklet ki v Koranta oblečejo tudi svoje otroke. Koranti po ljudskem izročilu praviloma preganjamo zimo (bejži zima Korant gre).
7

Moja Rožica

Rožice (odrasli) čebelice, metuljčki nas bodo obletavali.
8
MEXICANO-TRUMP,AMERICANO PERFAVORE VIRIANO…NA KONC USE POSRANO…PER FAVORE!!! DONALD TRUMP JE S SVOJIMI STRANKAMI PRIŠEL NA VIR ,ZGOLJ ZARADI MIROVNE KONFERENCE,DA BI ZGLADIL ODNOSE Z MEHIKANCI,KI GA MOČNO SPREMLJAJO NA POTI K NJEGOVI ODLOČITVI IN UPANJU,DA SREDSTVA NE PRIDOBI!!!!
9

Žužkerada

 Masko Žužkerada sestavlja naša šestčlanska družina-štirje mali žužki in dva velika ta stara žužka. To je prava žuželčja maškarada, ko se vsak prepozna v eni od neštetih žuželčjih bitij in se v predimenzionirani obliki pojavi na čisto pravi maškaradi. Maske so nastale po navdihu istoimenske gledališke predstave Žužkerada, uprizorjene na odru LGL. Pa preženimo zimo in prikličimo toplo sonce, da zbudi še ostale zaspane žužke!
10

LOŠKI VIKINGI

Ig meji na obsežno poplavno ravnico Ljubljanskega barja,ki je zaradi strateškega položaja napram glavnemu mestu, trn v peti in apetit mnogim narodom.V želji po osvajanju naših prelepih podkrimskih krajev se nam je nevarno približal sovrag,zato smo v bran severne meje na pomoč poklicali vojščake skrajnega severa,ki so vajeni bojevanja na kopnem in na prostranih svetovnih ,razburkanih morjih-mogočne ,nepremagljive “LOŠKE VIKINGE”.Pripeljali so se na občudovanja vredni galeji,katere veličino je izkusila naša prelepa “IŠCA”.Na bitko ,ki jo naša zgodovina ne pomni so v podporo pripeljali tudi svoje družine. Kot vidite so vedno pripravljeni zaščitite svoje najdražje.Njihovo veličino in neustrašnost so pokazali v veliki in strahotni bitki pr studenc.Eni in edini veličastni “LOŠKI VIKINGI”

 

 

 

 

 

 

#
Ime maske Opis maske
11
Bacek Jon Koliko vragolij si lahko izmisli ovca? Veliko, če je ovca v resnici bacek. Bacek Jon! Radoveden je, razigran in navihan ter vedno poln genialnih idej, brž ko kmet obrne hrbet svojemu dvorišču. Ne sledi svoji čredi, ampak jo vodi v različne križe in težave! Tako se mir v dolini sprevrže v zmedo na travniku.
12

Dežne kapljice

Prve dežne kapljice z neba so se spustile, so zemljico in rožice prijetno osvežile. Pik, pak, pik, pak, pik, pak, pik. Pik, pak … Prve dežne kapljice so pot nadaljevale, so murnom, krtom, mravljicam iz čašic piti dale. Glu, glu, glu, glu, glu, glu, glu. Glu, glu … Prve dežne kapljice so v mesto priplesale, otrokom ponagajale, po noskih mu skakljale. Cip, cap, cip, cap, cip, cap, cip. Cip, cap … Z dežniki so otroci nagajivkam pot zaprli, jim figice pokazali ter jo domov ucvrli. Šik, šlak, šlik, šlak, šlik, šlak, šlik. Šik, šlak … Prve dežne kapljice z neba so se spustile, so zemljico in rožice prijetno osvežile. Pik, pak, pik, pak, pik, pak, pik. Pik, pak …
13

DOMŽALSKE MAŽORETKE

DOMŽALSKE MAŽORETKE Že tretje leto na vseh osnovnih šolah v občini Domžale potekajo vaje za mažoretni ples. Trenira jih Anita Omerzu Tome, diplomirana trenerka plesa ter nacionalna in mednarodna sodnica twirling športa in mažoretne dejavnosti. Že včeraj je več kot 50 mladih mažoretk sodelovalo v otroški pustni povorki, danes pa so na karnevalu prisotne malo večje punce. Od vsega začetka delovanja odlično sodelujejo z Domžalsko godbo, na kar so zelo ponosne. Dekleta na vajah spoznavajo nove plesne korake ter se učijo veščin s palico, predvsem pa se pri tem zabavajo. Med svoje vrste vabijo vse, ki bi se radi naučili vrteti, metati in rolati palico.
14

DRUŠTVO TMINSKA PUSTNA MUZIKA

TMINSKA PUSTNA MUZIKA – MEKSIKANCI Pust v Tolminu ima bogato tradicijo in ostaja sestavni del kulturno-zabavnega življenja Tolmincev. Osrednji lik pustnih prireditev v Tolminu je Tminska Pustna Muzika, ki deluje že vse od leta 1955. Tudi v letih, ko obširnih pustnih prireditev v Tolminu ni bilo, je Tminska Pustna Muzika s svojimi nastopi popestrila pustni utrip v mestu in hkrati prikazala življenje in ustvarjalnost Tolmincev, ki so se ob tem ljudskem običaju vedno izkazali kot domiselni in radoživi ljudje. Letos je Tminski grof pripeljal s seboj pustno muziko v kostumih Meksikancev, le da so instrumente malo zamenjali. Tako oboroženi z ročno izdelanimi trobentami se udeležujejo pustnih pohodov in so ena izmed najmočnejših vojska na karnevalih. Posebna značilnost muzike so instrumenti, ki so po večini izdelani pozimi leta 1955 iz nerjavečega pleha, ki so ga iznajdljivi Tolminci našli v znamenitih ameriških vojaških UNRRA paketih po II.svetovni vojni, v katerih so bile tudi plehnate konzerve. Prav iz teh konzerv so najboljši tolminski kleparji izdelali prve instrumente na katere še danes s ponosom igrajo člani Tminske Pustne Muzike. Ti so izkušeni, preizkušeni, najboljši tolminski muzikanti, kajti le oni lahko izvabijo iz plehnatih instrumentov pravilno melodijo. Glasbeni repertoar obsega 7 koračnic, 3 valčke in še vse ostale pesmi. Od leta 2009 imajo tudi svojo himno. Tminska pustna muzika ima v svoji lasti preko 30 unikatnih instrumentov, več kompletov kostumov in zastav, kar jo dela znano in prepoznavno v širšem slovenskem prostoru in italijanskem zamejstvu.
15

Slepi drugi tir

Visoka delegacija preljube Slovenije in predrage sosede Madžarske je na obisku na Viru, da vam predstavi izgradnjo drugega tira. Infrastukturna ministrica Alenka in velecenjeni precednik g. Oebon z roko v roki s hitrostjo Marije terezije zgotavljata exspres izgradnjo s pomočjo vele firme Fekete varoš d.o.o. nekoruptivi projekt. Je pa še nekaj, v ceno gradnje so vštete izredno visoki osebni pribitki, arheologijs in njihovi žličkarji in pa tudi famozna 3d maketa dlepega drugega tira. Za petičneže oziroma zbiratelje bo možna licitacija le te.
16

Kekčeva dežela

Kekec
17
ZEBRE  Iz Afriške savane prihaja trop zeber in išče dobro pašo na Viru…
18
Kulturno pustno društvo Grapa  Člani kulturnega pustnega društva Grapa oz. Graparji iz Idrije so letos na pustni karneval na Vir pri Domžalah pripeljali prvo rečno plinsko podmornico na svetu. Podmornico so razvili znanstveniki in strokovnjaki iz razvojnih centrov oz. inštitutov na Idrijskem, izdelali pa so jo v Rusiji. Do Idrije so namreč lani potegnili plinovod za ruski zemeljski plin, zato bodo s pomočjo podmornice brez težav pluli po reki Idrijci in njenih pritokih. V ruski delegaciji so poleg predsednika, ki vozi ladijski vlačilec, tudi babuške in visoki cerkveni dostojanstvenik. Prevoz podmornice pa budno spremljajo in nadzirajo pripadniki novo ustanovljene idrijske pustne mornarice pod vodstvom izkušenega ruskega admirala.
19

Kantri line dance konjeniški klub Pik

 V Skupini country line dance KK Pik, plešejo člani konjeniškega kluba Pik iz Radomelj in okolice. Konjeniški klub Pik deluje že 19 let, člani kluba pa so konjarji, ki se ukvarjajo s konjeništvom bodisi ljubiteljsko bodisi profesionalno. Ker zimski čas, ni najbolj primeren za konjeniške športe, so se člani odločili za druge vrste rekreacije, ki sovpada s konjeništvom in sicer s plesanjem kantri plesov. Te plese plešemo že 7 let. Kantri ples je družabni ples v linijah, ki se pleše v vseh 4 smereh neba. Plesni vodja skupine je njihova članica Eva, ki doma pridno kreira nove koreografije in jih vsak petek zvečer posreduje svojim učencem. Tako so ponedeljkovi večeri rezervirani za plesno druženje članov KK Pik, njihovih boljših polovic in otrok. Radi nastopajo na okroglih obletnicah, konjeniških prireditvah, kantri zabavah in drugih priložnostih.
20

Čebelja druščina

Smo mladi gasilci iz Topol, ki nas je želja po pustnem rajanju letos ponovno pripeljala k vam na Vir. Naše razigrane, topolske čebelice je zmedlo toplo sončno vreme, ta jih odvrača od počitka in zato ves čas razmišljajo, kaj bi počele. Nekaj dni nazaj so se lotile peke medenih piškotov in bile pri tem tako delovno zagnane, da so skoraj pozabile na matico in njeno hranjenje. Ker so bile čebelice preveč zaposlene, je matica pobegnila iz panja in zavladala je zmešnjava. Sedaj čebelar ob prijetnih zvokih harmonike, poskuša matico vrniti v panj, čebelice pa letajo za njo. Zato čebelarjema zaželimo veliko vztrajnosti in jima zaploskajmo, da bosta matico z njenimi čebelicami čimprej vrnil v panj.
www-stricek-com-126
Politični veljaki

 

#
Ime maske Opis maske
21

MOČVIRSKI ŠKRATJE

 Poglejte sedaj Bevške maškare! Prihajajo iz vasi Bevk, katera leži v osrčju Ljubljanskega barja. Bevške maškare so tako rekoč dediščina Bevk, saj sam začetek ne pomnijo niti najstarejši vaščani. Letos se nam predstavljajo kot MOČVIRSKI ŠKRATJE. Oprostite, dragi PUST-olovci in PUST-olovke, ali ste opazili, da je KAJ NAROBE?! Na Ižanskih ulicah nekaj renči, tuli in cvili, se hihita, cepeta in ropota. Ha! Na Ig so prirobantili MOČVIRSKI ŠKRATI Z MALEGA PLACA, zato se pazite njihovih norčij! Med nami so Škrateljci iz močvirskega mahu, pa Škratice iz vrtov mušnic in seveda Škratelj, kralj močvirskih škratov! A z njimi je tudi pametna in pogumna želva Bevka, ki je nekoč odšla naravnost v Kraljestvo močvirskih škratov, da je premagala škratji urok in našla čudežno močvirsko rožo – mesojedko rosiko. Ste že slišali za pravljico o Malem placu? Veste, v resnici je Mali plac čisto resničen kraj, ki leži pri kraju Bevke na Ljubljanskem barju, nedaleč iz Ljubljane. Čarobno lep je, poln cvetlic, ptičjega petja in žabjega regljanja…A ko na njem zarobantijo močvirski škrati, Mali plac postane NAROBE PLAC! Dragi PUST-olovci in PUST-olovke, vi morate postati ŠKRAT-olovci in ŠKRAT-olovke, pridite na Ljubljansko barje v Bevke in se pogumno podajte na pravljično-doživljajsko POT MOČVIRSKIH ŠKRATOV NA MALI PLAC. Tam vas čaka dogodivščina in pol! Obljubim, da vam bo(m) Škratica Lilija pomagala, da najdete čarobni izrek in premagate škratji urok! Močvirski škratje, kaj ste spet ušpičili?!ŠC, ŠC, GREMO NAZAJ NA MALI PLAC! Mi pa se vidimo v Bevkah, na Poti močvirskih škratov na Mali plac. Vaša močvirska dogodivščina se prične v Športnem parku Bevke!
22

SKUPINA OKTOBERFEST

SMO SKUPINA VESELIH LJUDI, KI SE VEDNO SMEJI. SLUŽBA NAM NE DIŠI, SAJ PIVO VARMO MI. PIVO JE NAŠA SKRIVNOST, VESELJE IN RADOST. POIŠČITE NAŠ JODL ŠANK AUSTIROL, SPIJTE Z NAMI KREGEL DVA, PA BO POT ŽIVLJENJA LAŽJE ŠLA.
23

 I SAY DISCO, YOU SAY PARTY!

Plešemo, rajamo, se vrtimo in praznujemo! Vrtljive disko krogle ustvarjamo svetlobne učinke v vseh smereh in poskrbimo za poživitev vsake prave zabave! POZOR POZOR … Na Vir prihaja DISCOOOOO FEVER! Ples odboja naše svetlobe bo Virsko pustno deželo popolnoma očaral. Ogledalca na krogli bodo svetlobo odbijala v vseh smereh in poskrbela za divji disco ples 🙂
24

TUR D VIR

Po vseh kontinentih so se od prejšnjega pusta odvijale kvalifikacije za superfinalno dirko TUR D VIR. Torej so se danes tukaj zbrali najboljši kolesarji sveta, z najboljšim spremstvom in najsodobnejšo opremo. Za to priložnost smo kupili televizijo in zato prvič v zgodovini tole prireditev snema TV Vir. Dirko spremljata dve terenski snemalni ekipi na na motorjih z imenom PODIVJANA GLISTA. Snemalca in njihov voznik sicer niso prestali doping testa, ampak drugih nimamo. Tako kot se šika pa brez odličnega komentatorja taka prireditev nima teže, zato se nam je tukaj in zdaj pridružil doktor MLADE ki je tudi že zmagal na kolesarskih dirkah, ampak je pretiraval z dejavnostmi po treningih, no in zdej je pač takle. Spremlja jih svetovno znana žirija s predsednikom iz Japonske, Kolosaki in generalni direktor dirke iz Kostarike, Vsemusefučka. S seboj sta pripeljala svoje spremljevalno vozilo z najnatančnejšimi urami in instrumenti za spremljanje te najprestižnejše dirke na svetu. Za njimi lahko vidimo že prvo spremljevalno vozilo ki nam že na daleč pove, da so eksotični in prihajajo iz JAMAJKE. Poleg tega da lahko vidimo izredno pripravljene kolesarje so s seboj pripeljali ogromno tehnično najpopolnejših koles, danes jih tukaj lako vidimo od blizu. Trener te izredne ekipe se je šolal na univerzi v mestu Tungatunga, žal pa je šola propadla saj je bil edini učenec. Seveda svetovno znana velesila na kolesih je tudi SRBIJA. Iz neprehodnih vasi so pripeljali najmočnejšo ekipo, ki zna poseči na sam vrh za zmago. Med njmi izstopata šampiona na kratke proge Mujo in Haso. Ekipo spremlja izurjena ekipa serviserjev šolanih so na Povšetovi in so trenutno na vikend dopustu. Seveda v vozilu ne sme majkati tudi srbski catering da imajo kolesarji za izjemno dirko dovolj moči. Prav zaradi preveč pojedenega in popitega eliksirja je postalo neobhodno, da se te tekmovalce preverja. Organizator je zato poklical iz Begunj na gorenjskem najtreznejšo doping komisijo, ki preverja tekmovalčeve tekočine. Specialistka za te vede ima tako izurjen okus, da takoj zazna prepovedane substance. Po potrebi pa tekmovalec dahne v njihovega šoferja in ta v trenutku določi tip in količino zaužitega. Seveda prvo ekipo dopolnjuje tudi eksotična ekipa iz ZANZIBARJA. Ta ekipa pa je še posebaj zanimiva, saj so šampioni na kratke proge iz ene družine Prezlibar in dolgoprogaši iz vasi Plomba so iz družine Erjavlibar. Vsi so izvrstno pripravljeni, saj so imeli izredno kvalitetne priprave na etapah od bifeja do bifeja po Domžalah, kar se tudi vidi. Seveda servise pa jim nudi izjemna tovarniška ekipa ljubljanskega ROGa. Ker so imele ekipe naporne priprave je organizator priskrbel tudi medicinsko PREDZADNJO POMOČ. Kritični center v ljubljani jim je doniral najsodobnejšo mobilno operacijsko mizo, in vse nepotrebne naprave za pomoč voznikom in spremstvu. Ker pa urgentnega vozila kritični center danes ni imel na razpolago pa smo od močnega pokrovitelja Slovenija truplo prejeli namodernejšo prevozno sredstvo za hitro pomoč. Je najsodobnejše opremljeno, ima tudi izmetalno napravo, če nebi pacient mogel iz njega. Bencinske sestre pa so izredne in šolane na univerzi Britof. Prav za to šampionsko izredno izenačeno dirko je skupaj stopila zopet SOVJETSKA ZVEZA. Na poti po svoji državi so nabrali nasodobnejše opremljena kolesa iz kravelarja. Pripeli so tudi trenažerje da se dirkači non stop ogrevajo kar se je spomnil njihov prejšnji trener ki pa ga danes ni z njimi saj se je na njega skret podru in imajo s sabo rezervo. Kot vidite so kolesa pripravljena tudi za zimske razmere, saj pri njih kolesarijo vse leto pa povsod. In kot zadnja pa seveda prihaja SLOVENIJA, ki je trenutno vodilna na lestvici in tudi na današnji dirki vodi z veliko prednostjo pred zasledovalci. Zmoglič pa vodi našo reprezentanco, izdelal je tudi izbor in videt je da so pri nas vodilne kolesarke. Servserja je posodila Ilka Štuhec in prepričani smo da bodo naši na štengah. Da omenim še njihovega zvestega pokrovitelja ROG iz Ljubljane ki je tudi našim priskrbel najboljša kolesa kot zanzibarju (psst ne povedat, da majo naši bolša kolesa)
25

HOBOTNICE

Doma narejena izvirna maska hobotnic… krinolino z lovkami,obdana z ribisko mrezo morskih sadezev ter visokim pokrivalom
26

KORANTI MALA VAS

Koranti Mala vas, Gorišnica Smo koranti iz Male vasi, iz občine Gorišnica. Naši začetki segajo v daljno leto 1953, ko je vaščan Mirko Plošinjak oblekel korantijo, njemu pa so se z leti pridružili še ostali. Danes nas je aktivnih 20 korantov, ki se vsako leto udeležimo različnih karnevalov v okolici Ptuja, obiščemo naše družine in prijatelje, zelo radi pa se vračamo na pustni karneval na Vir pri Domžalah. Koranti z rožljanjem odganjamo zimo in v deželo prinašamo pomlad. Radi pridemo med dobre ljudi, še posebej pa smo veseli mladih deklet, ki so nam po tradiciji dolžne na ježevko zavezati robec.
27

Bogastvo

Bele vreče € različne vrednosti . 500€,100€,20€,5€, z napisi kaj za nas pomeni biti bogat.
28
HITova Skupina KISS & Sestre To je to! 🙂
29

Krampusi – Eggersdorf pri Gradcu

Krampus ali parkelj je mitološko bitje, ki običajno spremlja Svetega Miklaža.
30
Harlequins – Beneški norčki Smo skupina, ki prihaja iz Dobove in vsako leto oblečemo drugačno čimbolj izvirno masko. Harlequin ali Beneški norček, ki ga predstavljamo letos je rad zabavljal ljudi in zato mi želimo danes zabavati vas. Poglejte si naš mali šov program in se zabavajte ob gledanju. Ker zastopamo DOBOVSKI FAŠJENK vas obenem želimo povabiti na naš mednarodni karneval v DOBOVO, ki bo v soboto 9.marca. Uživajte
www-stricek-com-117
Predsednikova limuzina

 

#
Ime maske Opis maske
31
Koliški kurenti Celotna obleka je iz pivovskih pločevink in predstavlja Koliške kurente. Na eni obleki je namreč nameščenih 280 pločevink X 5 oblek, kar znaša 1400 pločevink.
32 Pralnica d.o.o. Vodovodarja skrbita za pralne stroje, ki so namesto oblačil začeli ponarejati denar. Vodovodarja nastalo situacijo spravljata v red.
33
TRANSFORMERJA IN SNEMALNA EKIPA Pozor snemamo! Najnovejši film kmalu na vašem platnu. Udobno se namestite, in si oglejte snemanje filma transformerji rešujejo svet, ki bo kmalu pri vsakem izmed nas. Sprašujeva se, ali samo v naši družini otroci tako hitro rastejo- no popravek – se transformirajo? Predno bomo uspeli najti rešitve za boljši svet, bodo že transformirani v zrele osebnosti, ki bodo morale reševati zemljo, ki jim jo bomo mi uničili. V naši družini dajemo velik pomen aktivno preživetemu skupnemu času. Prav zato smo se odločili, da bomoto letošnjo zimo kreativno preživeli prosti čas z ustvarjanjem pustnih rekvizitov. Skupaj smo načrtovali, risali in sestavljali , brusili žagali in lepili, se jezili in veselili in kar je bilo najlepše? Med popoldnevi in pozabili, da obstaja televizor, računalnik in telefoni. veliko časa smo preživeli drug z drugim. Spoštovani starši, dedki in babice, strici in tete, ter vse prijazne sosede! Ne bo dolgo, ko bomo mladim prepustili naš svet! Odložite mobilne telefone in ne hitite za zaslužkom – največje bogastvo, ki ga lahko date otrokom je njihovo znanje in mnogo… mnogo….. Mnogo… toplih besed! Če se boste potrudili, bomo lahko spremenili naslov filma v:transformerji oblikujejo svet!
34
35
36
37
38
 
39
40