Seznam Mask 2020

 

Seznam Mask 20. Pustnega Karnevala 2020

#
Ime maske Opis maske
1
Predsednik Pustne sekcije STRIČEK – Vir Predsednik Pustne sekcije STRIČEK – Vir v svoji limuzini s spremstvom!
  2  Maskota STRIČKA Že 30 let razveseljuje staro in mlado in jih vabi k PUSTU!
3
Faraonova družina Po dolgih tisočletjih smo vstali od mrtvih in se vrnili v ta svet. Na Vir prihajamo, da razdelimo naše zlato, vam predstavimo našo hrano, ter začaramo z našo glasbo. Naš Faraon, njegova žena in njuni otroci se bodo v spremstvu sužnjev sprehodili med vami in vam prikazali naše starodavno domovanje!
4
Mažoretno društvo  Moravške Lilije Smo mlado mažoretno društvo (3 leta):
5
 Korant klub Spomin Odganja zimo, prinaša srečo, veselje( samo dotaknit se ga moraš ), ter drži tradicijo najstarejšega mesta v Sloveniji.
6
Smejčki
7
Čarobno kraljestvo Za devetimi gorami in devetimi vodami stoji hrib in na njem grad. To je čaroben grad. V njem živi v žabo spremenjen kralj, prijazna debela kraljica, mali navihani princ, dvorni norec, ki vse zabava, čarobna vila, prelep samorog in zmaj, ki bruha ogenj in skrbno čuva čarobno kraljestvo. Tu ni hudobije, ni sovraštva, ni ljubosumja. Je le veselje in vedrina. Le ubogi kralj čaka, da urok, ki si ga je sam zakuhal zaradi nerganja, popusti. Potem bodo vsi srečno živeli do konca svojih dni.
8
Ovčice Poskočne, razigrane in udomačene ovčice. Prihajamo iz Vodiške pašne skupnosti, kjer je prosta reja. Smo EKO in BIO!
9
ASTERIX in OBELIX Poglejte sedaj Bevške maškare! Že od pamtiveka, je sredi morosta skrita vasica, ki se imenuje Bevke. Vendar to ni navadna vasica. V njej živijo pogumni Bevčani, ki se že stoletja borijo proti Rimljanom, ki hočejo zavzeti njihovo ozemlje. Julij Cezar je zbral vojsko, da bo uporniškim Bevčanom zadal poslednji udarec, vendar se ne zaveda , da jih čaka presenečenje. Pogumna bojevnika Asterix in Obelix sta poskrbela, da je vsak Bevški bojevnik spil čarobni napoj , ki ga je zvaril modri Druid. Napoj ti da namreč neustavljivo in vsemogočno moč, s katero še tako nebogljen starček premaga olimpijskega prvaka. Rimljani naj se kar pripravijo na poraz, saj jim niti katapult ne bo pomagal uničiti obrambo vasice. Kdor pa si želi okusiti kapljico Bevške moči pa naj le ponudi kakšen zlatnik Druidu in mogoče se mu želja uresniči.
10 Yip, Yip Turizem je na pohodu in skupina vesoljcev si je po ogledu Sezamove ulice zaželela ogledati Vir in njegove prebivalce.
www-stricek-com-123
Malo večje lego kocke

 

#
Ime maske Opis maske
11
Moja Rožica Vrtnarji smo bili zelo pridni od lanskega leta in smo pridno zalivali……(tudi) rožice. Nekaj smo jih še uspešno križali in kar cvetijo in sploh ne ovenejo. Niti dež, sneg skratka nič ne ustavi naših zelo velikih rožic. Drage gospe, ker pa jih imamo toliko vam jih tudi posodimo. Rožice seveda. Mogoče se bo javil tudi kakšen vtrnar, da uredi vaš vrtiček.
12
Srednjeveška oprema 7 fantov iz Ljubljane se je odločilo, da ne samo, da se bodo oblekli v viteze, temveč se bodo tudi naučili malo mečevati, da bodo maske bolj pristne. Pa poglejmo, kako dobro so se pripravili vitezi Kraljevega orla!
13
VIRSOLJCI IZ PLANETA VIRSILVER Drage občanke in dragi občani,znanstveniki so pred kratkim odkrili nov planet. Poimenovali so ga planet Virsilver. Nemudoma so s prebivalci omenjenega planeta vzpostavili stik in ob informaciji, da na Zemlji Pustna sekcija Striček praznuje okrogli jubilej svoj 30 rojstni dan so se nemudoma odločili, da se omenjenega praznovanja udeležijo. Pozdravite danes med nami prebivalce Virsilverja. Z nami VIRSOLJCI::::
14
DISCO AEROBIKA DISCO AEROBIKA Ritmična glasba. Bujne pričeske oziroma trajne. Unikatne trenirke. Pisane barve. in pravi disko gibi. Ja, to so popularna 80-ta leta v katerih se je ob hitrih ritmih razvila tudi tako imenovana DISCO AEROBIKA. Želimo, da tudi danes zaživi svet ritmov in glasbe. Ste kaj nostalgični? Če je odgovor DA, potem poglejte kako svet ritmike in plesa živi še danes…..in kako to počnemo v DOBOVI. Pripravili smo plesno, ritmično in nezahtevno vadbo za vse generacije, saj vas želimo spomniti kako je bilo 40 let nazaj, ko se je pod žarometi plesalo vse noči.
15
Ribnčan-je Krošnjar
16
KRŠKOPOLJSKE CUPRNCE Smo čarovnice vesele na metlah priletele, vse dobre mi osrečimo, zlobne na grmadi spalimo. V kotlu skuhamo napoj, ga damo vsakemu zastonj. Skupaj spijemo ga do dna, da se vidi kdo kaj dobrega v sebi ima.
17
SMEJKOTI Smo mladi razigrani, veseli, polni dobre volje,… Mi smejkoti delimo poljube, nasmehe, srečo, denar, mir, ljubezen. Vse to kar si vsakdo od nas želi. Naša rumena barva predstavlja toplino, ki z odprtimi rokami vabi pomlad med nas. Ostanite nasmejani skupaj z nami. 🙂
18
Pac-Man Predstavljamo Vam skupino Pac-Man. Z nami boste poleteli v svoje otroštvo in se spomnili najbolj zanimive računalniške igrice med rumenim Pac-Manom in raznobarvnimi duhci. Skupaj bomo pojedli vso negativno energijo in pregnali zimo.
19
Etnografsko društvo Orači Jablovec Smo Etnografsko društvo Orači Jablovec iz občine Podlehnik, katere vodja je Ernest Večerič. Skupino sestavljajo pokači, gospodar in gospodinja, kujiči, sejavec ter koranti, ki imajo navzgor obrnjene rogove, preganjajo zimo, kličejo toplo pomlad ter bogato letino. Pri vsaki hiši na dvorišče najprej stopijo pokači, ki s poki privabijo domače iz hiše. Nato do hiše stopi sejavec in vpraša domače, če bodo dali orati za debelo repo in za dobro letino. Nakar kujiči s plugom zaorjejo po dvorišču, sejavec zaseje seme, gospodar in gospodinja pa domače obdarita s kupico domačega vinca in domačo klobaso, v zameno pa dobijo jajca, klobase, krapiče in denar. Koranti še zaplešejo veseli ples, sejavec zaželi dobre letine, nato pa vsi skupaj zapustijo dvorišče in se podajo po vasi naprej.
20
Virski SEKRETarji Smo previdno izbrana vrsta Virskih SEKRETarjev, delovno mesto namreč zahteva izredno težke psihofizične zmogljivosti, vztrajnost, sposobnost za prenašanje močnega pritiska, natančno usmerjen cilj in delo ob nedeljah in praznikih. Virski SEKRETarji pomagamo ministrom Pustne sekcije Striček na pomembnem področju varovanja okolja, sanitarne čistoče, preprečevanja nevarnih izpušnih plinov in »usranih« sledi. Aktivno sodelujemo v delovnih telesih Virske pustne vlade in na praktičen način prikazujemo pravilno ter zakonsko usklajeno SEKRETarsko politiko. Virski SEKRETarji uporabljamo vse sodobne delovne pripomočke in opremo za učinkovito izvajanje SEKRETarskih nalog. Tako kot pri drugih vodstvenih funkcijah je tudi pri SEKRETarski politiki izredno povečano tveganje delovanja v stresnih razmerah in nevarnem zaprtem okolju.
www-stricek-com-126
Politični veljaki

 

#
Ime maske Opis maske
21
GRAPARJI Člani kulturnega pustnega društva Grapa iz Idrije se na letošnjem pustnem karnevalu predstavljajo z reševalno enoto , ki je na Vir pripeljala pravi reševalni helikopter za helikoptersko nujno medicinsko pomoč. Posadko helikopterja spremljajo še reševalci na električnih skirojih in drugo medicinsko osebje. Glede na dejstvo, da število helikopterskih intervencij v Sloveniji iz leta v leto strmo narašča, število plovnih helikopterjev Slovenske vojske in Policije pa se zaradi dotrajanosti zmanjšuje, bo helikopter s posadko reševalne enote iz Idrije več kot dobrodošla pomoč pri nujnih prevozih obolelih in poškodovanih Slovenk in Slovencev.
22
Letalske rakete  Naše rakete AIRWAYS vas hitreje popeljejo do želene destinacije. Poleg tega vam uresničijo želje, ki jih dolga leta skrivate v sebi, a se vam do zdaj niso izpolnila. Izberite ljubezen, srečo, zdravje, alkohol, čas ali denar. Če vas nobena od ponudb ne mika pa je vedno na voljo raketa na realnih tleh, ki se zaveda, da kdor visoko leta nizko pade 😉
23
Opozicijska oblast To so strici iz ozadja aktualne pustne oblasti, katero vleče za seboj Peter Kosec – Pipi, predsednik Pustne sekcije Striček, trenutno aktualni domžalski župan, skratka kapo di banda, tatamata osrednje Slovenije, ki z rdečo nitjo “gurtno” povezuje bivšo mafijsko oblast Vira, kateri so krivci za sam začetek tega že kar 30 letnega obdobja.
24
Vranski generali Vranski generali Vranarji smo organizatorji pustnega karnevala na Vranskem, ki je letos potekal že 63.leto zapored. Letos smo po dolgih letih vključili kadetke visoke oficirske šole, ki bodo skrbele za naš podmladek in so sprejele visoke položaje sekretark v naši pustni vladi.
 25
26
  
www-stricek-com-117
Predsednikova limuzina