Seznam Mask 2019

 

Seznam Mask 29. Pustnega Karnevala 2019

#
Ime maske Opis maske
1
Predsednik Pustne sekcije STRIČEK – Vir  Predsednik Pustne sekcije STRIČEK – Vir v svoji limuzini s spremstvom!
2 Maskota STRIČKA Že 29 let razveseljuje staro in mlado in jih vabi k PUSTU!
3
Godba Domžale Pred vami je 135 let stara godba, ki pa se je samo za današnji dan spretno zamaskirala v mladinsko godbo. Veliko energije, ki jo imajo godbenice in godbeniki še za naslednjih 135 let, vlagajo v različne vaje, najraje pa seveda v nastope. Danes sodi Godba Domžale v najvišjo, umetniško skupino slovenskih godb, v zadnjem obdobju pa je postala vešča show programa, kar poimenujemo tudi godba v gibanju. Godbenice in godbenike se lotevajo stilno zelo raznolikih glasbenih izzivov, kar dokazuje pregled minulega leta: posneli so zgoščenko s solistom na evfoniju Lukom Einfaltom, s koncertom glasbe iz muzikalov in z Evo Černe so izvedli pomladni koncert in otvorili kino na prostem, izvedli še vrsto drugih koncertov in nastopov, zelo pomembno pa je, da so lani poročili kar štiri svoje godbenike. Najbolj odmevna poroka je bila gotovo poroka tubista Konrada (88 let) in njegove Mojce (80 let). Godba Domžale, čestitke za 135. rojstni dan!
4

Korant klub spomin

Naše poslanstvo je odganjanje zime, prinašanje sreče ter veselje in druženje!
5

Klub Zvitih Lisic

Zvite in prebrisane lisicke iz razlicnih krajev po Sloveniji prihajajo v svojem brlogu ob konkretni glasbeni podlagi; in z vsemi zvijacami, ki ji premorejo. 🙂
6

Etnografsko društvo Novi Koranti 94

Etnografsko društvo Novi Koranti 94 je novo nastala skupina, če pav lovke skupine segajo daleč nazaj v leto 1994. Naš začetek začne ob času pusta, torej takoj po svečnici nadenemo ovčjo kožo, okrog pasu pripete zvonce na glavi kapo na nogah gamaše ter v roki ježevko in konča se ob pepelnici. Povezani smo z namenom lika Koranta, da se predstavimo v domačem okolju, Sloveniji in tujini. S predstavitvami v šolah in vrtcih po Sloveniji skrbimo za prenašanje kulturne dediščine na mlajše generacije. Društvo šteje 32 fantov in deklet ki v Koranta oblečejo tudi svoje otroke. Koranti po ljudskem izročilu praviloma preganjamo zimo (bejži zima Korant gre).
7

Moja Rožica

Rožice (odrasli) čebelice, metuljčki nas bodo obletavali.
8
MEXICANO-TRUMP,AMERICANO PERFAVORE VIRIANO…NA KONC USE POSRANO…PER FAVORE!!! DONALD TRUMP JE S SVOJIMI STRANKAMI PRIŠEL NA VIR ,ZGOLJ ZARADI MIROVNE KONFERENCE,DA BI ZGLADIL ODNOSE Z MEHIKANCI,KI GA MOČNO SPREMLJAJO NA POTI K NJEGOVI ODLOČITVI IN UPANJU,DA SREDSTVA NE PRIDOBI!!!!
9

Žužkerada

 Masko Žužkerada sestavlja naša šestčlanska družina-štirje mali žužki in dva velika ta stara žužka. To je prava žuželčja maškarada, ko se vsak prepozna v eni od neštetih žuželčjih bitij in se v predimenzionirani obliki pojavi na čisto pravi maškaradi. Maske so nastale po navdihu istoimenske gledališke predstave Žužkerada, uprizorjene na odru LGL. Pa preženimo zimo in prikličimo toplo sonce, da zbudi še ostale zaspane žužke!
10

LOŠKI VIKINGI

Ig meji na obsežno poplavno ravnico Ljubljanskega barja,ki je zaradi strateškega položaja napram glavnemu mestu, trn v peti in apetit mnogim narodom.V želji po osvajanju naših prelepih podkrimskih krajev se nam je nevarno približal sovrag,zato smo v bran severne meje na pomoč poklicali vojščake skrajnega severa,ki so vajeni bojevanja na kopnem in na prostranih svetovnih ,razburkanih morjih-mogočne ,nepremagljive “LOŠKE VIKINGE”.Pripeljali so se na občudovanja vredni galeji,katere veličino je izkusila naša prelepa “IŠCA”.Na bitko ,ki jo naša zgodovina ne pomni so v podporo pripeljali tudi svoje družine. Kot vidite so vedno pripravljeni zaščitite svoje najdražje.Njihovo veličino in neustrašnost so pokazali v veliki in strahotni bitki pr studenc.Eni in edini veličastni “LOŠKI VIKINGI”

 

 

 

 

 

 

#
Ime maske Opis maske
11
Bacek Jon Koliko vragolij si lahko izmisli ovca? Veliko, če je ovca v resnici bacek. Bacek Jon! Radoveden je, razigran in navihan ter vedno poln genialnih idej, brž ko kmet obrne hrbet svojemu dvorišču. Ne sledi svoji čredi, ampak jo vodi v različne križe in težave! Tako se mir v dolini sprevrže v zmedo na travniku.
12

13

14

15

16

17
18
19

20

www-stricek-com-126
Politični veljaki

 

#
Ime maske Opis maske
21

22

23

24

25

26

27

28
29

30
www-stricek-com-117
Predsednikova limuzina

 

#
Ime maske Opis maske
31
32
33
34
35
36
37
38
 
39
40